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dc.contributor.authorCruz-Hernandez, M. A.por
dc.contributor.authorContreras-Esquivel, J. C.por
dc.contributor.authorLima, Nelsonpor
dc.contributor.authorTeixeira, J. A.por
dc.contributor.authorAguilar, Cristóbal N.por
dc.contributor.editorTeixeira, J. A.-
dc.date.accessioned2014-12-01T15:11:35Z-
dc.date.available2014-12-01T15:11:35Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationCruz-Hernandez, M. A.; Contreras-Esquivel, J. C.; Lima, Nelson; Teixeira, José A.; Aguilar, C. N., Preliminary culture conditions for Aspergillus niger GH1 tannase production in submerged culture. VALNATURA - A Europe-Latin América post-graduate research network in the VALorization of NATURAL resources, 2008. ISBN: 978-972-97810-5-6, 49-54-
dc.identifier.isbn978-972-97810-5-6por
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/1822/31457-
dc.description.abstractNowadays, tannase is produce by submerged culture (SmC) being the enzyme obtained in an intracellular form resulting, as a consequence, in high production costs. To demonstrate that fungal tannase excretion is strongly influenced by the culture conditions, tannase production by Aspergillus niger GH1 on SmC using different bioreactors was evaluated. Two sets of experiments were conducted using in a first step a 1.5 L bioreactor and in a second step 100 mL erlenmeyer flasks. Modifications to culture conditions previously reported allowed to obtain positive results for tannase production in SmC, being the selected conditions: initial pH 5, temperature 35°C, initial substrate concentration 25g/L and agitation 200 rpm.por
dc.description.abstractA cultura submersa (SmC) é o processo empregado para produzir comercialmente a enzima tanasa, porém neste sistema da cultura, a tanasa é expressada principalmente de maneira intracelular o que representa custos de produção elevados. Para demonstrar que a excreção da tanasa do fungo está fortemente influenciada pelas condições da cultura, a produção da enzima tanase por Aspergillus niger GH1 em SmC foi avaliada. Dois conjuntos de experiências foram conduzidos usando em uma etapa um fermentador de 1.5 L e em uma segunda etapa matrazes (erlenmeyers) de 100 mL. As modificações às condições da cultura previamente descritas permitiram a obtenção de resultados positivos para a produção do tannase neste modo de produção, tendo sido definidas as seguintes condições de cultura: pH inicial 5, concentração inicial de substrato 25g/L, temperatura 35°C e agitação 200 rpm.por
dc.language.isoengpor
dc.publisherUniversidade do Minho. Departamento de Engenharia Biológica (DEB)por
dc.rightsopenAccesspor
dc.titlePreliminary culture conditions for Aspergillus niger GH1 tannase production in submerged culturepor
dc.typebookPart-
dc.commentsCEB17819por
sdum.publicationstatuspublished-
oaire.citationStartPage49por
oaire.citationEndPage54por
oaire.citationTitleVALNATURA - A Europe-Latin America pos-graduate research network in the VALorization of NATURAl resourcespor
dc.date.updated2014-11-28T17:53:26Z-
sdum.bookTitleVALNATURA - A Europe-Latin America pos-graduate research network in the VALorization of NATURAl resourcespor
Aparece nas coleções:CEB - Livros e Capítulos de Livros / Books and Book Chapters

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